Partneri

OBJAVLJENO 30.4.2021.  |  AUTOR: Admin

Varaždinska županija - vodeći partner

Varaždinska županija je jedna od županija u Republici Hrvatskoj smještena u sjevernom dijelu Hrvatske. Prostire se na površini od 1228 četvornih kilometara između rijeke Drave na sjeveru, gorja na zapadu, istoku i jugoistoku i jedna je od teritorijalno manjih, ali i najgušće naseljenih hrvatskih županija. Na tom prostoru od 6 gradova i 22 općine živi ukupno 166.000 stanovnika. Sjedište Županije je Varaždin, grad koji ima 46.946 stanovnika.

Za Varaždinsku županiju često se kaže da predstavlja sjeverna vrata Hrvatske gdje se sijeku neki od najvažnijih prometnih pravaca. Na tako malom području nalaze se brojne prirodne i kulturne atrakcije poput fosilnih vulkana, špilja, poludragog kamenja, šuma i parkova prirode, starih dvoraca i utvrda, termalnih izvora i očuvane tradicije življenja.


Csurgó

Csurgó je grad u županiji Somogy u Mađarskoj i sjedište okruga Csurgó. U ovom gradu živi oko 5000 stanovnika. Prvi pisani gradski dokument datira iz 1019. godine u kojem mađarski kralj Sveti Steven u povelji opatije u Zalavaru spominje grad Csurgo koji je opatu trebao dati godišnji prihod.

Csurgó ima značajnu ulogu u gospodarstvu županije. Osim toga, grad je, zajedno s okolnom regijom, bogat prirodnim i arhitektonskim znamenitostima kao i kulturnom baštinom.


Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus

Sveučilište Panonija Nagykanizsa-Sveučilišno središte za kružnu ekonomiju sastavni je dio Sveučilišta Panonija koje s radom započinje 2000. godine. Važno je intelektualno središte u regiji Panonije.

Trenutno nudi 3 programa strukovnog osposobljavanja u visokom obrazovanju, 5 prvostupničkih programa, 2 master programa i 2 poslijediplomska programa. Glavni fokus je na turizmu, računalnim znanostima i upravljanju vodama. Od svojih 20 godina postojanja, Kampus se bavi brojnim znanstvenim aktivnostima na tim područjima.


Turistička zajednica Varaždinske županije

Turistička zajednica Varaždinske županije je javna neprofitna organizacija osnovana kao regionalna turistička zajednica temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma za područje Varaždinske županije, čiji su članovi lokalne turističke zajednice osnovane na području 6 gradova i 2 turističke općine. Glavni ciljevi turističke zajednice su razvoj i marketing destinacije, stvaranje međunarodno konkurentnih turističkih proizvoda, poboljšanje uvjeta boravka turista u destinaciji, te razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i potrebi za očuvanjem okoliša, prirodne i kulturne baštine u skladu s načelima održivog razvoja turizma.