Prvim službenim partnerskim sastankom intenzivirana suradnja partnera u projektu [email protected]

OBJAVLJENO 30.4.2021.  |  AUTOR: Admin
Prvim službenim partnerskim sastankom intenzivirana suradnja partnera u projektu AT@AT.CB

U petak, 30. travnja, nakon uvodne konferencije projekta i konferencije za novinare, od 11 do 14 sati, održan je prvi službeni partnerski sastanak projekta Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border Area - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to u online obliku, putem Zoom platforme, uz osiguran konsekutivni prijevod jezika projektnih partnera. Projekt je u okviru Programa suradnje Interreg V-A Mađarska Hrvatska 2014.-2020.   sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Okupili su se članovi projektnih timova partnera – Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije, Općine Csurgó i Sveučilišta Pannonia, Nagykanizsa kampusa. 

Sastanak je održan u dvije radne sjednice podijeljene tematski – prvi dio bio je rezerviran za teme vođenja projekta, administracije, financija i izvještaj o napretku projekta, a drugi dio za teme promocije projekta, uspostave centara za posjetitelje u općini Csurgó i gradu Varaždinu, razvoja turističke atrakcije, odnosno aplikacije za pametne telefone koja će povezivati projektna područja, ali i za dogovor o daljnjim aktivnostima i koracima u projektu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cilj ovog sastanka bio je ojačati partnerstvo raspravljanjem o zajedničkim aktivnostima i obavezama.

Na sastanku je dogovoren termin idućeg neformalnog sastanka projektnih partnera, 6. svibnja, kada će se raspravljati o razvoju aplikacije za pametne telefone, za što je zaduženo Sveučilište Pannonia. Tema tog sastanka bit će povezivanje partnera aplikacijom, odnosno igrom koja će još dodatno obogatiti turističku ponudu pograničnog područja Mađarske i Hrvatske.