Na drugom partnerskom sastanku definirani idući koraci u projektu [email protected]

OBJAVLJENO 29.6.2021.  |  AUTOR: Admin

Drugi partnerski sastanak u organizaciji vodećeg partnera, Varaždinske županije, u projektu Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border Area – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., održan je u utorak, 8. lipnja, od 9:30 do 10:30 sati online, putem Zoom platforme.

Na drugom partnerskom sastanku definirani idući koraci u projektu AT@AT.CB

Okupili su se članovi projektnih timova partnera – Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije, Općine Csurgó i Sveučilišta Pannonia, Nagykanizsa kampusa, a na sastanku je bio osiguran simultani prijevod s mađarskog na hrvatski jezik i obrnuto.

Predstavnici projektnih partnera su raspravljali o predstojećim aktivnostima, odnosno o sedam aktualnih tema – (građevinskim) radovima u Csurgóu i u Varaždinu, tehničkoj pomoći projektu, promotivnim TV prilozima, predanim prvim izvještajima kontrolnim tijelima, srednjovjekovnom sajmu i ostalim događajima u organizaciji Općine Csurgó tijekom projekta, projektnim letcima, i lokacijama koje će biti uključene u aplikaciju za mobilne uređaje, a koja će ujedno biti i turistička atrakcija.

Mađarski partneri informirali su hrvatske o potrebi premještanja tunela koji će voditi do centra za posjetitelje na novu lokaciju, s obzirom na to da se u tunelu dogodila poplava i financijska konstrukcija se posljedično znatno promijenila. Sukladno toj promjeni, dogovorena je izmjena projektnog obrasca, a o prema uputama Zajedničkog tajništva HUHR u Budimpešti.

Hrvatski partneri izvijestili su mađarske o izmjeni na vlasti u Varaždinskoj županiji, s obzirom na to da je vlast i formalno pravno preuzeo tim u sastavu župan Anđelko Stričak, zamjenica Silvija Zagorec.

Općina Csurgó u međuvremenu je dobila i tehničku pomoć u provedbi projekta, a u tijeku je i javna nabava vanjskih stručnjaka za promotivne aktivnosti.

Predstavnica Sveučilišta Pannonia, Nagykanizsa kampusa, gđa. Nikolett Simon, izvijestila je okupljene da razvoj turističke atrakcije ide sukladno projektu, a idući sastanak bit će posvećen upravo njoj; mobilnoj aplikaciji.

Idući sastanak planiran je početkom srpnja, a dotad se očekuje i prvi prijedlog letka projekta.