Održan seminar „Dronovi kao marketinški alat za turističku promociju“

OBJAVLJENO 16.9.2022.  |  AUTOR: Admin

Turistička zajednica Varaždinske županije, u sklopu projekta Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.” sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. (Europski fond za regionalni razvoj), organizirala je seminar pod nazivom „Dronovi kao marketinški alat za turističku promociju“.

Održan seminar „Dronovi kao marketinški alat za turističku promociju“

Seminar se održao u četvrtak, 15. rujna 2022. godine, u Hotelu Turist.

Cijeli projekt fokusiran je na valorizaciju turističke baštine koja se temelji na naprednim tehnologijama, a cilj ovog seminara je bio osvijestiti važnost korištenja informatičkih tehnologija u turističkoj promociji i to s posebnim naglaskom na mogućnosti koje nam danas za to pružaju dronovi.

Tako je u svom predavanju, vlasnik tvrtke Max Media, Ivica Jeremić, istaknuo povezanost dronova i promocije turizma. Danas se dronovi koriste za kreiranje video sadržaja za hotele, resorte, destinacije, atrakcije, a takav sadržaj u mnogim slučajevima zamjenjuje monotonu fotografiju snimljenu s tla koja ne možemo pokriti tu širinu koju može dron. Zbog toga su danas dronovi jedan od najnovijih i najboljih rješenja za prezentiranje turističke ponude, a ujedno i pristupačni i jeftini.

Osim toga, seminar se kroz primjer dobre prakse suradnje između obrazovne institucije i turističke zajednice usredotočio na temu mogućnosti povezivanja digitalnih tehnologija i turizma. Dr.sc. Ivana Đunđek Kokotec, FOI i Bojan Horat, Looma Films upoznali su sudionike o provođenju Dron Pilot Academy Media Challenge čiji je cilj bio predstaviti atraktivnosti sjeverne Hrvatske i prirodne ljepote u obliku multimedijskog sadržaja (videa i fotografije), snimanog iz zraka, što je dalo dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju.