Održan Srednjovjekovni sajam u Povijesnom parku Općine Csurgó

OBJAVLJENO 24.10.2022.  |  AUTOR: Marko Cmrečak - TZ

24. rujna 2022. u okviru projekta HUHR/1901/2.1.2/0074 „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area “ u Povijesnom parku Csurgó održan je Srednjovjekovni sajam na kojem su brojni posjetitelji putovali kroz vrijeme te se vratili u srednji vijek.

Održan Srednjovjekovni sajam u Povijesnom parku Općine Csurgó

Povijesni park potpuno je preuređen za ovaj događaj, a posjetiteljima se nudio niz srednjovjekovnih tradicijskih događanja, poput srednjovjekovnog sajma, seljačke tržnice, streljaštva, viteškog dvoboja, mimohoda oružja, prezentacije sokolara, folklornih plesova, srednjovjekovne lutkarske predstave, atrakcije bacanja i vrtenja zastave te predstave sa vatrom.

Posjetitelji su mogli upoznati srednjovjekovne zanate, a bilo je tu i srednjovjekovno igralište. Uz programe, srednjovjekovni ugođaj stvorile su tradicijske udruge sa svojim nošnjama iz tog razdoblja i Musica Antiqua Ensemble iz Hévíza sa svojim koncertom.

Tijekom večeri nastupio je i bend Balkan Fanatik, nakon čega je uslijedio vatromet povodom završetka prvog srednjovjekovnog sajma u Csurgóu.

Obzirom na mnoštvo posjetitelja, ovaj događaj je pokazao koliko ljudi svih dobnih skupina cijene priliku za susret s prijateljima i poznanicima, te mogućnost zajedničkog druženja na ovakvim zanimljivim događanjima.