Izrađena je baza vlasnika / upravitelja kulturne i prirodne baštine na projektnom području

OBJAVLJENO 23.9.2021.  |  AUTOR: Admin

U okviru projekta Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area izrađena je baza vlasnika / upravitelja kulturne i prirodne baštine na projektnom području projekta koja na jednostavan način omogućuje filtriranje, kao i grafički prikaz podataka o baštini.

Izrađena je baza vlasnika / upravitelja kulturne i prirodne baštine na projektnom području

Ova je baza objedinila informacije o vlasnicima / upraviteljima, kao i osnovne informacije o prirodnoj i kulturnoj baštini na projektnom području s ciljem kompatibilnosti i usklađenosti svih dostupnih informacija na jednom mjestu. Baza obuhvaća područje provedbe projekta, odnosno: Varaždinsku županiju na području Republike Hrvatske te Općine Csurgó i Nagykanizse na području Mađarske.

Tako su projektni partneri dobili alat za usporedbu prirodne i kulturne baštine i odlučivanje koje od njih ima najveći potencijal za valorizaciju. Osim toga, baza će služiti kao jedan od glavnih ulaznih podataka za donositelje odluka, ne samo kada je u pitanju valorizacija u okviru ovog projekta, već i kada moraju odlučiti o potrebnim ulaganjima i dodatnim aktivnostima povezanim s turizmom ili kulturom izvan ovog projekta.