Varaždinska županija predstavila aktivnosti u sklopu [email protected] projekta na VTV televiziji

OBJAVLJENO 14.1.2022.  |  AUTOR: Admin

U srijedu, 1. prosinca 2021. u poslijepodnevnim satima te u četvrtak, 2.prosinca 2021. u prijepodnevnim satima, emitiran je prvi TV prilog Varaždinske županije o projektu 'Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area' na lokalnoj televiziji. Vodeći partner projekta je Varaždinska županija, dok su ostali partneri Turistička zajednica Varaždinske županije s hrvatske strane, te Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus s mađarske strane.

Projekt su predstavili Mladen Jakopović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije, te Maja Zuber, viša stručna suradnica za regionalni razvoj i europske poslove.

Varaždinska županija predstavila aktivnosti u sklopu AT@AT.CB projekta na VTV televiziji

1. Varaždin county TV report on [email protected] project | VTV televizija

U prilogu je predstavljen status provedbe projekta te prikazani kadrovi podruma Županijske palače u trenutnom stanju u kojem će nastati jedan od najmodernijih centara za posjetitelje u ovom dijelu Europe opremljen HI-TECHom koji će prikazivati prirodnu i kulturnu baštinu naše županije. Također, predstavljen je koncept rasporeda u prostorijama samog centra za posjetitelje. Najavljene su i buduće projektne aktivnosti, kao što je povećanje razine znanja i kapaciteta dionika kroz cikluse edukacija za vlasnike i upravitelje baštine u Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i pružatelje turističkih usluga. Bit će održana i međunarodna konferencija o pametnim tehnologijama u turizmu, izrađene baza podataka o vlasnicima i upraviteljima baštine, analiza baštine i njenog valorizacijskog potencijala i marketinška strategija.