Održano natjecanje u crtanju "Baština regije Mura-Drava kroz dječje oči"

OBJAVLJENO 20.1.2023.  |  AUTOR: Marko Cmrečak - TZ

U okviru projekta HUHR/1901/2.1.2/0074 „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area“ Općina Csurgó je raspisala natječaj u crtanju za učenike osnovnih škola pod nazivom „Baština regije Mura-Drava kroz dječje oči“.

Održano natjecanje u crtanju "Baština regije Mura-Drava kroz dječje oči"

Natječaj je podijeljen u tri kategorije: 1.-2. razredi osnovne škole, 3.-4. razredi osnovne škole i 5.-8. razredi osnovne škole, a cilj je bio promovirati kulturnu i prirodnu baštinu mursko-dravskog kraja te povećati popularnost turističke ponude projekta i njegovih digitalnih platformi među različitim dobnim skupinama. Zbog velikog interesa rok za dostavu prijava produljen je do sredine prosinca 2022. kako bi se omogućila pravovremena predaja svih radova Općini Csurgó.

U sve tri kategorije pristiglo je ukupno 105 prijava. Prijave je ocjenjivao tročlani stručni žiri, nagrađujući prva tri pobjednika u svakoj kategoriji, kao i posebnog pobjednika u svakoj kategoriji.

Svečanost je održana 20. siječnja 2023. povodom Dana Mađarske kulture, u srednjoj školi Csokonai Vitéz Mihály, a svi pristigli radovi izloženi su u prostorijama ustanove.