Početak radova u Csurgóu

OBJAVLJENO 2.1.2023.  |  AUTOR: Marko Cmrečak - TZ

Projekt HUHR/1901/2.1.2/0074, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., započeo je 1. siječnja 2021. u okviru Programa suradnje Mađarska-Hrvatska Interreg V-A s Varaždinskom županijom kao vodećim partnerom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije, Općinom Csurgó i kampusom Sveučilišta Pannonia Nagykanizsa kao projektnim partnerima.

Početak radova u Csurgóu

Općina Csurgó uspješno je završila javnu nabavu u okviru projekta krajem 2022. godine, te je potpisan ugovor s izvođačem čija ponuda je prošla nabavu. Nakon predaje gradilišta, ugovoreni izvođač je u prosincu 2022. započeo investiciju koja uključuje izgradnju interaktivnog tunela uz Povijesni park.

Tunel će posjetiteljima ponuditi nekoliko atrakcija koje će nadopuniti postojeću ponudu Povijesnog parka. Jedan od tih interaktivnih elemenata bit će „photobox” koji će omogućiti posjetiteljima da virtualno "odjenu" različite stilske kostime, a zatim dobivenu fotografiju pošalju na svoju e-mail adresu.

Drugi interaktivni element je zaslon osjetljiv na dodir na kojem posjetitelji mogu igrati igrice temeljene na Android operativnom sustavu izrađene od strane kooperanta. Treći element bit će info-grafika duga 12 m koja prikazuje povijesna razdoblja dvorca Csurgó uz pomoć audio vodiča.

Cilj interaktivnog tunela je povećati broj posjetitelja Csurgóa uz pružanje dodatne atraktivne turističke ponude za aktivan odmor.