Treći partnerski sastanak u projektu obuhvatio niz tema i izazova u provedbi projekta

OBJAVLJENO 5.9.2021.  |  AUTOR: Admin

Treći partnerski sastanak u organizaciji Varaždinske županije u projektu Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border AreaOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., održan je u četvrtak, 26. kolovoza, od 9 do 10 sati online, putem Zoom platforme.

Treći partnerski sastanak u projektu obuhvatio niz tema i izazova u provedbi projekta

Okupili su se predstavnici projektnih timova partnera – Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije, Općine Csurgó i Sveučilišta Pannonia, a na sastanku je bio osiguran simultani prijevod s mađarskog na hrvatski jezik i obrnuto.

Raspravljalo se o brojnim temama – radovima na uspostavi centara za posjetitelje u Csurgóu i u Varaždinu, o podnesenim i budućim izvještajima o napretku u projektu, turističkoj atrakciji / aplikaciji koja će biti izrađena u sklopu projekta, komunikacijskoj strategiji…

Maja Zuber je u ime vodećeg partnera, Varaždinske županije, vodila sastanak i izvijestila partnere o napretku projekta. Najavila je skoru objavu javne nabave radova na (re)konstrukciji podruma Županijske palače koji će postati centar za posjetitelje, moguću izmjenu IT opreme i predstavila probleme koji su se pojavili s nabavom opreme i sofwarea koji će „upogoniti“ hardware. Podsjetila je partnere i da joj žurno pošalju fotografije snimljene na projektnom području u Mađarskoj, koje će se koristiti u promotivnim materijalima projekta i naglasila da će letak po primitku istih biti gotov i poslan svima na pregled.

Nikolett Simon je u ime mađarskih partnera rekla da je Csurgó pred finalizacijom IT opreme koja će biti uklopljena u novi centar, nakon čega slijedi objava nabave za opremu i za radove. Sveučilište Pannonia je također u fazi definiranja IT opreme potrebne za odrađivanje projektnih aktivnosti.

Romana Pomper je u ime Turističke zajednice Varaždinske županije naglasila da je komunikacijska strategija izrađena i podsjetila partnere da sve dokumente smještaju u zajednički repozitorij, gdje je i strategija pohranjena. Istaknula je i da će TZ uskoro biti gotov s izradom baze vlasnika / menadžera baštine na projektnom području i zamolila projektne partnere da ju pažljivo pregledaju kad bude gotova. Dogovoreno je i da će TZ aktivno surađivati kroz naredne tjedne s Csurgóm na nabavi stručnjaka za provedbu radionica na projektnom području. Aktualizirana je i tematika izrade TV priloga, s obzirom na to da su TZ i Županija raspisali nabavu pa slijedi usklađivanje sadržaja.

Najavljen je i idući sastanak u organizaciji Csurgóa u listopadu, gdje će se definirati točke od interesa koje će biti uključene u aplikaciju.